KAYSERİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021 yılı 'Türkiye Afet Eğitim Yılı' olarak belirlenmiş ve tüm illerimizde olduğu gibi ilimizde de Afet Eğitim Seferberliği başlatılmıştır.

2021 yılı 'Türkiye Afet Eğitim Yılı' olarak belirlenmiş ve tüm illerimizde olduğu gibi ilimizde de Afet Eğitim Seferberliği başlatılmıştır.

Bilindiği üzere İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU'nun talimatları ile 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edilmiştir.

AFAD Başkanlığınca 2013 yılından bugüne kadar yürütülen Temel Afet Bilinci ve Farkındalık Eğitimleri kapsamında; 2021 yılında sivil toplum ile daha yakın bir iş birliği ve ortak eğitimler düzenlenerek aile okul ve iş yerlerine yönelik afete hazırlığın önemi, yaşam çevremizdeki riskler, afet ve acil durum planı, afet ve acil durum çantası, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet ve acil durum anında ilk 6 saatin önemi, afet sigortası, bina güvenliği, tahliye ve toplanma alanları gibi konuları içeren afet bilinci, arama ve kurtarma, yangın, ilk yardım, gönüllülük, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tehdit ve tehlikeler, sivil savunma gibi başlıklarda eğitimler yürütülerek tüm vatandaşlarımıza ulaşılması hedeflenmiştir. Bu hedefler doğrultusunda, 2021 yılı "Türkiye Afet Eğitim Yılı" olarak belirlenmiş ve tüm illerimizde "Afet Eğitim Seferberliği" başlatılmıştır.

Bu çerçevede; 2021 yıl boyunca yürütülecek eğitim faaliyetleri ve farkındalık çalışmalarının Müdürlüğümüz Sivil Savunma Hizmetleri Bürosu koordinasyonunda tüm resmi ve özel okullar, kurumlar, özel kurslar ile öğrenci yurtları dahil olmak üzere düzenlenecek eğitim faaliyetlerinin içinde bulunduğumuz pandemi koşullarına uygun şekilde gerekli sağlık tedbirleri alınarak maske, mesafe ve temizlik kurallarına azami düzeyde riayet edilerek icra edilecektir.

Ayrıca pandemi koşulları göz önüne alınarak uzaktan eğitim imkanlarından daha fazla istifade edilecektir.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 625.000 kişiye ulaşılması hedeflenmiş olup, bugüne kadar 12.041 öğretmen, yönetici ve diğer personele Afet Farkındalık Eğitimi çevrimiçi olarak verilmiştir.

Bu kapsamda hedeflenen öğrenci-öğretmen-öğrenci velilerine ulaşılması için il Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile koordine edilerek 680 öğretmen ve yöneticimiz Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimine alınması sağlanmış ve eğitimleri devam etmektedir.

Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimlerinin tamamlanması ile birlikte, ilimizde ki tüm okul ve kurumlarımızda görev yapan öğretmenlerimiz ile öğrenci ve velilerimize yönelik eğitimlerimiz hızla sürdürülecek, okullarımızın açık-kapalı olma durumuna bağlı olarak; yüz yüze veya uzaktan eğitim yoluyla verilecektir.

 

Bilal Yılmaz ÇANDIROĞLU

İl Milli Eğitim Müdürü 

 

06-04-202106-04-202106-04-202106-04-202106-04-202106-04-2021

Gültepe Mh Talas Bulvarı No 1/B Melikgazi KAYSERİ - 0 352 330 11 25 Pbx

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.