KAYSERİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının İlk Zili Çaldı

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının İlk Zili Çaldı

İlimizde 288 bin 521 öğrencinin ders başı yaptığı 2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılının ilk zili Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Sayın Taner Yıldız tarafından çalındı.

 

Osman Ulubaş İlköğretim Okulu’nda düzenlenen yeni eğitim ve öğretim yılı açılış programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bakan Sayın Taner Yıldız, Vali Vekili Erdoğan Aygenç, İl Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Yılmaz Çandıroğlu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Kaymakamlar Ali Candan ve Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Murat Eskici ve ailelerin katıldığı tören Okul Müdürü Fevzi Güler’in açılış konuşmasıyla başladı. 

 

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Yılmaz Çandıroğlu, yeni eğitim ve öğretim yılında kaliteli eğitim ortamı hazırlayabilmek için çok çalıştıklarını ifade ederek, “Öğrencilerimizin karnelerini almalarının üzerinden 3 ay gibi bir süre geçti. Yaz tatili süresince gerek öğretmenlerimiz gerek çocuklarımız dinlendi. Bu tatil süresince sizlere yeni eğitim öğretim yılında daha kaliteli bir eğitim ortamı hazırlayabilmemiz için ekip arkadaşlarımızla var gücümüzle çalıştık. İlimizin eğitim ihtiyaçları doğrultusunda planlanan ve yapım aşamasına geçilen inşaatlar kısmi olarak tamamlanmaya başlanmıştır. Bu sene içerisinde 505 derslik eğitime tamamlanmış olup eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir. Hiç kuşkusuz ilimizde eğitim alacak olan 288 bin 521 evladımız bizim için değerli olup, gerek onların modern eğitim öğretim ortamlarında eğitilmesi gerekse rehberlik ve yönlendirme faaliyetlerinin yapılması şarttır” dedi. Vali Vekili Erdoğan Aygenç ise yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, “Bir ülkenin sanayide, ekonomide, uluslararası alanda ilerleyebilmesi için eğitime ihtiyacı vardır. eğitimin olmadığı bir ülkede ilerlemeden söz etmek mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti eğitime önem veren bir yapıya sahiptir” ifadelerini kullandı. 

 

Programa katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Sayın Taner Yıldız, gelişmiş ülkelerdeki okuma alışkanlığına dikkat çekerek, öğrencilere nasihatlerde bulundu. Yıldız, “2015-2016 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çünkü eğitim bizim vazgeçilmezimiz. İnsanlar doğarlar ama diğer canlılardan farklı bir şekilde büyürler. Eğitim ve öğretimle kendisine verilen bu yapıyla beraber gelişirler. Yoksa insanların gelişmesi söz konusu olmaz. Eğitimin oluşması için devletin, milletin, hayırseverlerimizin ve bütün kurumlarımıza düşen görevler var. Yalnızca devlet ile bütçe ile olmuyor. Plan bütçe komisyonunda görev yapan birisi olarak söylüyorum ilk anda Milli Savunma Bakanlığı bütçesi birinci sıradayken şu anda Türkiye’nin son 12 yıldan bu yana Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi birinci sıradadır ve Kayseri bundan nasibini almıştır. Yaklaşık 20 bin öğretmenimiz 300 bine yakın öğrencilerimiz ile beraber 2015-2016 eğitim öğretim yılının eğitim seferberliğini bir nevi okula dönüştürmüş oluyoruz. Tabi ki yazın hazırlıklar yapıldı. Bütün emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum. Yalnız öğrencilerime birkaç söyleyeceklerim var, bugün Türkiye’de dünyadaki ortalama okuma oranının üçte birini okuyabiliyoruz. Bu hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin üzerinde dikkatle duracağı konu. Bu rakamlar bizim kabul edemeyeceğimiz rakamlar. Bunları mutlaka değiştireceğiz. Bir ülkenin gelişmiş olabilmesi için eğitimin yüzde 55’ler civarında kitaplardan alındığını biliyoruz” diye konuştu. 

 

Öğrencilerin şiirler okumaları ve konuşmalarının ardından, ilk ders zilini protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte çaldı. İlk ders zilinin çalınmasıyla birlikte sınıflara koşan öğrencilerin ilk ziyaretçileri de yine protokol üyeleri oldu. Vali Vekili Erdoğan Aygenç ve Bakan Taner Yıldız ile diğer protokol üyeleri ziyaret ettikleri sınıflarda öğrencilere ders kitaplarını dağıttılar.

 

İl Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Yılmaz Çandıroğlu, törenin ardından okulda görev yapan öğretmenle bir araya geldi. Yeni öğrettim yılının hayırlı olması dileklerini ileten İl Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Yılmaz Çandıroğlu “Hayırseverlerin bol olduğu ilde görev yapmaktayız, okullarımızın fiziki yapısı gayet iyi. Hiç birimiz birilerini yok saymamalıyız. Bilgi ve tecrübelerimizi bu topraklara, bu vatana aktarmak zorundayız. Eğitimde sevgiyi merkeze koymak zorundayız, sevgi olmadan engeller aşılmaz. Öğrenciniz sizi severse iyi öğrenir, sevgi başarının şifresidir” dedi.

 

Gültepe Mh Talas Bulvarı No 1/B Melikgazi KAYSERİ - 0 352 330 11 25 Pbx

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.