KAYSERİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

1000 Kitap 1000 Öğrenci Etkinliği

1000 Kitap 1000 Öğrenci Etkinliği

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen "Yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor"  projesi kapsamında ‘1000 Kitap 1000 Öğrenci´ etkinliğin de öğrenciler yazarlarla buluştu.

 

Etkinliğe yazarlar Recep GARİP ve Saadettin KAPLAN katılarak ‘Kültürümüz ve Edebiyat’ konulu konferans verdiler. Program iki oturumda yapıldı. Sabahki program yaklaşık 1300 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

 

Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı. Öğrenciler tarafından yazarların şiirleri okundu. Yazarların tanıtımı ve çiçek takdiminin ardından, konferansa geçildi.

 

Yazar Recep GARİP "Bizler, çevresini koruyan, kollayan bir medeniyetin çocuklarıyız. Bizler, şiir medeniyetinin çocuklarıyız. Bu coğrafya bizim çocuklar. Toprağa sahip çıkarsanız,toprakta size sahip çıkar. Toplum;  tarihini, toprağını, coğrafyasını iyi anlatmak istiyorsa kendini iyi yetiştirmesi lazım. Çok okumalısınız. Kendinizi ciddiye alarak, sevgi dolu inançlı gençler olmaya gayret ediniz." dedi.

 

Şair ve Yazar Saadettin KAPLAN ise "Sizin istikbaliniz, ülkenin istikbalidir. Son dönemlerde Ülkemiz her konuda büyük atılım ve gelişim içinde. Siz gençlerin iyi yetişmesi  bu topraklar için büyük bir kazançtır." diyerek sözlerini tamamladı.

 

Tören Yazarların kitaplarını imzalamasının ardından program  sona erdi.

 

Öğleden sonra yapılan program ise İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları,Şube Müdürleri İlçe Milli Eğitim Müdürleri ,okul idarecileri ve rehber öğretmenlerinin  katılımlarıyla gerçekleşti. Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Yılmaz ÇANDIROĞLU yaptığı konuşmada yüklerinin ağır olduğunu belirterek, "Bu memleketin geleceğini hep birlikte omuz vererek kaldırmak zorundayız" dedi. 

 

İl Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Yılmaz ÇANDIROĞLU, "Yazarlar Okurları ile Buluşuyor diye bir projemiz var. Bununla birlikte yürütmüş olduğumuz birçok proje daha var. Bu projelerin bir amacı vardır. Bu projelerin amacında milli ve manevi değerlerimizi çocuklarımıza aktarma konusunda mümkün olduğu kadar elimizdeki araç sayısının fazlalaştırmaktır. Projelerin temel mantığı budur. Bugün Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde okul müdürlerimizin, okul müdür yardımcılarımızın ve rehber öğretmenlerimizin ‘Bizlerin milli ve manevi değerler noktasında  bir çalışmamız vardır; Böyle bir düşüncemiz vardı ama bunu gerçekleştiremedik’ diyebilecek bir mazeretleri şuan için yok. Çünkü neyi düşünüyorsanız, neyi yapmak istiyorsanız, üzerinde yürüyebileceğiniz bir proje mutlaka vardır. Yeter ki bunu yapmak isteyin. Bizim buralarda bu görevleri yapıyor olmamızın da bir anlamda gerekçesi budur. Bizler eğitim ve öğretim sürecini mutlaka yürütmek zorundayız. Bu zaten bizim asli vazifemiz. Milli ve manevi değerlerin olması noktasında nasıl bir çalışma yaptınız diye sorulduğu zaman söyleyecek sözümüz olsun diye ortaya koyduğumuz çalışmalardır" dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Yılmaz ÇANDIROĞLU , "Burada ağırlık olarak okul müdürlerimiz ve rehber öğretmenlerimiz var. Kayseri’nin tamamı sizin bakış açınızla şekilleniyor. Sizin bu okullarda bu öğrenciler ile hayalleriniz neyse mutlaka akışı görülüyor. Eğer sizin hayaliniz yoksa başka hayal kuranların hayalleri gerçekleşiyor. Sizler bulunduğunuz yerde bu topraklara hizmet noktasında milli ve manevi değerleri ön plana koyarak bir düşünceniz varsa bu çocuklarda ona göre şekillenecekler. Görevlerimizi memuriyet görevi olarak görüyorsak memlekete ihanet içerisindeyiz. Çok açık ve nettir. Eğer bizler istersek rengimizi karşı tarafa aktarabiliriz" ifadelerini kullandı.

 

İl Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Yılmaz ÇANDIROĞLU ayrıca, "Öncelikle ve öncelikle içerisinde bulunduğumuz yakın zamanla alakalı çok acı ve çok sıkıntılı süreçler yaşadık. Bunun da altında yatan sebeplerden biride mutlaka bunlardır. Bütün bunlar, yeterince eğitemediğimiz, yeterince ilgilenemediğimiz bir sürecin neticesidir. Bunun için vebalimiz büyük, yükümüz ağır, bu memleketin geleceğini hep birlikte omuz vererek kaldırmak zorundayız. Bütün süreçleri bu hassasiyetle bu incelik ile yürüteceğinizden eminim" diye konuştu. 

 

Program Yazarların  katılımcılara yönelik konferansın ardından sona erdi.

 

01-03-201601-03-201601-03-201601-03-201601-03-201601-03-201601-03-201601-03-201601-03-201601-03-201601-03-201601-03-201601-03-201601-03-201601-03-201601-03-2016

Gültepe Mh Talas Bulvarı No 1/B Melikgazi KAYSERİ - 0 352 330 11 25 Pbx

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.