KAYSERİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

“Sağlıklı GENÇLİK Mutlu GELECEKTİR” Konferansı Yapıldı

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “ Sağlıklı GENÇLİK Mutlu GELECEKTİR”  konulu konferans yapıldı.
“Sağlıklı GENÇLİK Mutlu GELECEKTİR” Konferansı Yapıldı

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sağlıklı GENÇLİK Mutlu GELECEKTİR”  konulu konferans yapıldı. Konferansa Valimiz Sayın Orhan Düzgün, İl Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ve yaklaşık 10 ilçeden 350 okul yöneticisi katıldı. Konferansta çocukların uyuşturucu ve alkol gibi zararlı madde bağımlılığından kurtarmanın yolları ve okullarda öğretmenlerin öğrencilere verecekleri bilgiler ele alındı.

 

Konferans da konuşan Valimiz Sayın Orhan Düzgün Yarının teminatı olan gençlerin, aileleri tarafından kendilerine emanet edildiğini kaydeden Valimiz Sayın Orhan Düzgün, çocukların okullara girdiklerinden daha iyi ve terbiyeli şekilde mezun olmalarının kendileri için çok önemli bir görev ve sorumluluk olduğunu vurgulayarak, okul müdürleri ve öğretmenlere şöyle seslendi:

 

“Eski adıyla Talim ve Terbiye, yeni adıyla eğitim ve öğretim, her ikisinin de ihmal edilmeden okullarımızda en iyi şekilde öğrencilerimize verilmesi ve benimsetilmesi son derece önemli. Çocuklarımızı değişik sınavlara hazırlarken, onlara Matematik, Fizik, Kimya, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Coğrafya bilgileri öğretilirken onların ahlaki gelişimlerinin, ahlaki terbiyelerinin de yeterince verilmesi, değerler eğitimi olarak isimlendirdiğimiz alışkanlıkların çocuklarımıza kazandırılması çok önemli. Aslında bu bilgileri çocuklarımıza yeterince verebilirsek, onlara benimsetebilirsek çocuklarımızın pek çok kötü alışkanlıklardan da korunmuş olarak okullarından mezun olmalarını sağlamış oluruz.’

 

Madde bağımlılığıyla mücadelede verilecek eğitimlerin, rehberlik öğretmenleriyle beraber, diğer bütün branşlardaki öğretmenler tarafından da verilmesi gerektiğine işaret eden Valimiz Sayın Orhan Düzgün, bu tür eğitimlerin öğrencilere verilirken son derece hassas olunması gerektiğinin altını çizdi. "Matematik, coğrafya, fen bilgisi gibi branş öğretmenlerimiz de aslında bu eğitimi dersin arasındaki mesajlarla, çocuklarımıza verebilmelidir” diyen Valimiz Orhan Düzgün, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Çocuklarımızı son dönemde artan sosyal medyanın etkisiyle, değişik çevrelerden gelen risk faktörlerinin etkisiyle artan bu zararlı alışkanlıklardan kurtulabilmeleri için onları mutlaka bilgilendirmek gerekiyor. Yalnız bu bilgilendirmeyi yaparken de çok dikkatli ve hassas şekilde bunu yapmamız gerekiyor. Çünkü bu konuyla ilgili hiçbir ilgisi ve bilgisi olmayan çocuklara bu konuyu aktarırken onlarda bir merak uyandırmamalıyız. Kayseri’de 282 bin öğrencimiz var ve bunların içerisinde belki binde birinden çok az bir kısmı bu zararlı alışkanlıklarla tanışmış olabilir. Bu zararlı alışkanlıklarla karşılaşan çocuklarımızı bu tür alışkanlıklardan koruyalım derken diğer çocuklarımıza da kamuoyunda bonzai vb. isimlerle isimlendirilen bu maddeleri onlarda merak uyandırıcı şekilde tanıtarak aktarırsak, diğer çocuklarımızda da bu konulara doğru merak oluşabilir. Bu zararlı maddelerin bir kere bile denenmesi halinde çok ciddi zararlar doğurduğunun, ölümcül sonuçlara yol açtığının mutlaka çocuklara iletilmesi ve onlarda da bunları denemenin bile çok ciddi olumsuz sonuçlara yol açabileceğinin aktarılması gerekiyor.” dedi.

 

Okul müdürleri ve öğretmenlere, imkânı olmayan çocukların sporla ve salonlarla buluşturulmasının amaçlandığı ‘İpeksi Dokunuş ile Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller’ projesini de hatırlatan Valimiz Sayın Orhan Düzgün, bu projede spora yönlendirilen çocukların zararlı etkenlerden uzaklaştığının görüldüğünü dile getirerek,  çocukların sportif, kültürel ya da sanatsal aktivitelere yönlendirilmesinin öneminden bahsetti. Herhangi bir spor yada sanat dalı ile uğraşan çocukların bu tür kötü alışkanlıklardan uzak kalacağını ifade ederek okul müdürlerine ve ailelere çocuklarını bu tür etkinliklere yönlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

 

İl Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Yılmaz Çandıroğlu  “Toplam 25 proje yönetmekteyiz ve bu 26. oldu. Çok kıymetli ve günümüz koşullarında da itibar göstermemiz gereken en daim konu çocuk gelişimi. Malumunuz gençliğimiz elimizde tutmamız için çok kıymetli bir proje ile karşı karşıyayız. Uyuşturucu ile mücadelede konusunda herhalde bir savaş olsa bu uyuşturucu konusu savaştan daha kötü arkadaşlar. Biz bunu ne kadar önemser ve ne kadar üzerine gidersek arkadaşlar gençliğimize de o derecede sahip çıkmış oluruz” diye ifadesinde bulundu.

 

Kayseri Kocasinan Kaymakamı Ali Candan  “Bu gün ki seminerimize hoş geldiniz. Uyuşturucu bilindiği üzere çağımızın en önemli hastalıklarından birisidir. Kişilerin beden ve ruh sağlığını çok kötü etkilediği gibi toplumda da çok önemli düzensizliklere, bozukluklara yol açmaktadır. Uyuşturucu ve alkolden dolayı gasp, fuhuş, hırsızlık gibi her türlü toplumsal bozukluklar ortaya çıkmaktadır. Uyuşturucuya başlama yaşı ne yazık ki 12 ile 18 yaşları arasındadır. Hedef kitlesi bu yaş aralığında olmasından dolayı bizlere de çok önemli işler düşüyor” dedi.

 

Konferans daha sonra uyuşturucunun zararları adlı sinevizyon görüntüsünün izlenmesinden sonra Uzman Dr.Arzu Sarp tarafından “Gençlerde madde bağımlılığı” konulu konferans verildi. Uzman Dr.Arzu Sarp ”Türkiye’de madde bağımlılık yaşı 18-25 arasında olduğuna göre bizim hedef olarak 18 yaş altını eğitime almamız gerekli. Tabii eğitimde öncelik ailelere düşüyor” dedi.

 

Gültepe Mh Talas Bulvarı No 1/B Melikgazi KAYSERİ - 0 352 330 11 25 Pbx

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.