KAYSERİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bilal Yılmaz ÇANDIROĞLU'nun 12 Mart İstiklal Marşı'mızın Kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü mesajı

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bilal Yılmaz ÇANDIROĞLU'nun 12 Mart İstiklal Marşı'mızın Kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü mesajı

Şehidimin kanıyla boyanmış şanlı bayrak

Masmavi göklerimde dalgalan asırlarca

Şehidimin kanıyla sulanmış şanlı toprak

Milletime vatan ol yeryüzünde çağlarca,

 

Bugün Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin bağımsızlık sembolü olan İstiklal Marşı'mızın kabulünün 100 yıldönümü.Bu marş 100 yıl önce Kurtuluş Savaşı sırasında milletimizi tek vücut ve tek can ülküsünde birleştirmek amacıyla yazılmıştır. İstiklal Marşımız Kurtuluş Savaşı'nın en ateşli ve zorlu günlerinde şehadetleri dinin temeli olan ezanlarımız susmasın, göklerin beyaz ve kızıl süsü olan nazlı ve şanlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalansın diye büyük Türk milletine ve gerekirse bu cennet vatan için uğruna canını feda edebilecek kahraman Türk askerine manevi güç ve moral vermek amacıyla yazılmıştır.

İstiklal Marşı'mız, tarihe sığmayan bayrak, millet, bağımsızlık, özgürlük, sevgi ile hak, iman, kahramanlık ve şehitlik mertebesini yücelterek işlemekte ve bugünden yarınlara milletin eseri ve milletin sesi olarak vatan topraklarından vatan göklerine dalga dalga yükselmektedir.

Bu ses ezelden beri hür yaşayan, kükremiş bir sel gibi bendini çiğneyip aşan, dağları yırtıp, enginlere sığmayıp taşan, yurdunun her taşı altında kefensiz yatan, toprağının her zerresinden şüheda fışkıran bir milletin iman dolu göğsünün sesi olmalıydı. Bu ses al sancaklar gibi dalgalanan, ezelden beri hür yaşamış ve sonsuza kadar hür yaşayacak olan Türk milletinin bütün cihana karşı şahlanışının bir ifadesi olarak  'Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.' diye meydan okuyan, medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavarın hayasızca akınlarına karşı kükreyen bir ses olmalıydı.  

Bu ses elinden silah alınan, hürriyet ve istiklal için dişiyle tırnağıyla savaşa koşan bir millete ümit veren, en ümitsiz kaldığı günlerde Hak'tan ümidini kesmeyen, büyük zaferin pek yakın olduğu müjdesini veren bir ses olmalıydı. Mehmet Akif Ersoy'un kahraman ordumuza ithaf ettiği şiir 12 Mart 1921 tarihinde milli marşımız olarak kabul edildi. Bu marş bir istiklal savaşı yapan Türk milletine yakışacak kadar güzel ve anlamlıydı.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 100.yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.  

 

 

Bilal Yılmaz ÇANDIROĞLU

İl Milli Eğitim Müdürü

Gültepe Mh Talas Bulvarı No 1/B Melikgazi KAYSERİ - 0 352 330 11 25 Pbx

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.