KAYSERİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor.

1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün başlattığı "1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor" isimli sanatsal etkinlik ile İlimiz Kayseri Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından, gözlemci öğretmenler eşliğinde, "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi kapsamında bulunan İlimiz Fahri Mor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Muammer Kocatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacılar Ali Ihsan Kalmaz Çok Programlı Anadolu Lisesi, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kocasinan Ahmet Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kocasinan Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Halil İlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Müşerref-Hasan Eser Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Saim Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sanz Çok Programlı Anadolu Lisesi, Halide Nusret Zorlutuna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Talas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tomarza Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin sanata eğilimli ve çalışmaya gönüllü olacak öğrencilerine 01 Mart - 30 Nisan 2021 tarihleri arasında çevrim içi (online) olarak haftada iki gün, birer saat olmak üzere iki branştan "resim" veya "müzik ses icrası" üzerine eğitim verilerek, bu öğrencilerimiz, bireysel anlamda sanatsal üretim yapacak hale getirileceklerdir. Bununla birlikte öğrencilerin birer eser ortaya çıkarmaları teşvik edilecektir.

Yapılacak tüm resim etkinliklerinin konusu serbest olup, müzik ses icrası etkinliklerinin konuları ise Türk Müziği, Halk Müziği veya Batı Müziği dallarının herhangi birinden seçilebilecektir. Çalışmalarda seslendirmek üzere seçilecek eserlerin listesini, etkinlikte yer alacak İlimiz Kayseri Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin danışmanlığında belirleyecek ve çalışmalara katılan öğrencilerin bu listeden eser seçmelerini sağlayacaktır. Çalışmaların bitiminde yarışmaya katılmak üzere öğrencilerin hazırlayacakları müzik ses icrası videosunun süresi 5 (beş) dakikayı geçmeyecektir.

Eserler, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğünde oluşturulacak olan " İl MEM Seçici Kurulu'' tarafından değerlendirilecek, her iki alanda (resim ve müzik ses icrası) ilk üçe girenler seçilecektir. Her iki alanda birinci olanlara birer Diz üstü bilgisayar (Laptop) verilecektir. Her iki alanda ilk üç dereceye giren eserlerin sahibi olan öğrenciler ile etkinliklere çevrim içi çalışmalarda rehberlik etmiş ve onların ürün veya eser ortaya çıkartmalarını sağlamış Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından "Katılım ve Teşekkür Belgesi" verilecektir. Birinci olan eserlerin ödülleri ile Katılım ve Teşekkür Belgeleri Bakanlık tarafından gönderilecek olup, Mayıs ayında İl Milli Eğitim Müdürlağünce ödül töreni düzenlenecektir.

Her iki alanda il birincisi olan eserler Mayıs ayında (https://mtegm.meb.gov.tr/) adresinden duyurulacaktır. Ayrıca öğrencilerin ortaya koyduğu tüm eserler çevrim içi (online) sergi olarak Kayseri İl Milli Egitim Müdürlügünün internet sayfasında ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne ait "Mesleğim Hayatım" youtube sayfasında yayınlanacaktır.

Gültepe Mh Talas Bulvarı No 1/B Melikgazi KAYSERİ - 0 352 330 11 25 Pbx

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.